NyheterTävlingar

Har världsettan redan avgjort Masters?

Den andra speldagen av Masters bjöd på tuffa förhållanden som gjorde Augusta National riktigt svårspelad. Många hade problem med de lynniga vindbyarna som virvlade runt banan och scorerna drog iväg för en mängd spelare. Men den nyblivne världsettan Scottie Scheffler fortsätter att trumma på med det spel som gett amerikanen tre segrar på sina senaste fem starter. Scheffler gick runt den andra dagen på 67 slag och har ryckt åt sig en ledning med hela fem slag inför helgens spel.

Golfvärldens blickar var fortsatt fokuserade på Tiger Woods under fredagen. 46-åringens osannolika comeback på Augusta National efter den svåra bilolyckan förra året så ut att få en trist avslutning. Woods var fyra över par efter fem hål och såg frustrerad ut. Men som alltid, hittade han en väg tillbaka, spelade upp sig och landade på 74 slag och klarade därmed cuten i Masters för 22:a gången i rad.

Scheffler hade långt till frustration. Han promenerade runt på Augusta National till synes helt obekymrad, varvade par med birdies och gled ifrån fältet på de sista nio hålen. Bland de som närmast jagar Scheffler finns några tidigare mästare: Charl Schwartzel som vann här 2011 delar andra platsen med bland annat titelförsvararen Hideki Matsuyama. Ett slag efter ligger vinnaren från 2020, Dustin Johnson och lurar.

Scottie Schefflers spel har lyfts enormt sen han började jobba med Ted Scott som caddie. Foot: Getty Images.

Även om Scottie Scheffler har vunnit tre tävlingar de senaste två månaderna och är rankad etta i världen, har han ännu ingen majortitel. Men hans caddie Ted Scott har vunnit Masters två gånger åt Bubba Watson och han vet vad som krävs. På Augusta handlar det om att undvika svårigheter och spela banan så enkelt som möjligt. Och det är precis vad världsettan Scheffler siktar på att göra i helgen. Det kommer att krävas mycket från de jagande spelarna om de ska kunna gå ikapp världens bästa spelare i helgen, den saken är klar. Kanske har han redan avgjort årets upplaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights