Nyheter

Nicklaus avslöjar Tiger Woods framtidsplaner

Tiger Woods är en stor katt med flera liv. Hans lysande karriär har gått till världshistorien, medan privatlivet kantats av solkiga skandaler. Bilkraschen i februari 2021 blev en chock för fansen och för hela golfvärlden, som räknade ut stjärnan sedan det visade sig benet och foten skadats så allvarligt att han var en hårsmån från amputation. På ett nästan övernaturligt sätt har Tiger Woods dag för dag letat sig tillbaka till golfens rampljus. Ryggen tar han fortfarande smärtlindring för och benet gör ständigt ont, har Woods själv berättat för pressen.

Tiger Woods privatliv är en berg-och dalbana

Trots smärtan och privatlivets berg-och -dalbana kämpar han på. Nu ligger han i en rättslig tvist med exflickvännen Erica Herman som stämt honom. Ett påskrivet avtal mellan dem är en infekterad historia och förmörkar tillvaron. Pressen har även skapat en skandal kring spelaren genom att skriva om en tampong som Woods smusslat över till medspelaren Justin Thomas. De brukar skämta med varandra under tävlingarna för att få in lite avslappad humor i allt det allvarliga. Sociala medier svämmade över och kommentarer haglade om att det var ett ytterst dåligt skämt. Woods bad genast om ursäkt.

Incidenten ägde rum i samband med att han återvände till PGA-touren och tävlingen Genesis Invitational i Los Angeles efter åtta månaders frånvaro i sviterna efter den svåra bilolyckan för två år sedan.

Charlie Woods firade sin födelsedag

Men det finns ljuspunkter. Sonen Charlie Woods har fyllt 14 år och firats ordentligt av sin pappa. Tonåringen är märkligt lik sin talangfulle far och tippas bli en golfspelare av rang.
Så hur ser då framtidsplanerna ut för Tiger Woods? Han blir knappast yngre.

Tigers seniorplaner har varit odefinierade, men Jack Nicklaus har gett några starka ledtrådar i en poddcast den här veckan på Nick Faldos ”Sir Nick Roundtable Chats.” Faldo och Jack Nicklaus beklagade Woods kamp för att promenera långa sträckor i efterdyningarna av skadorna han ådrog sig i sin bilolycka, och Nicklaus tog upp idén om att Tiger skulle använda en golfbil. Alla spelare på seniortouren kan använda en bil, medan vanliga tourspelare måste ansöka om den förmånen om de har ett funktionshinder.

-Jag sa till honom, ’Tiger, du är berättigad att ta en buggy.’ Han svarade: ”Jag tänker inte göra det. När jag börjar på seniortouren gör jag det.”
– Han vill spela seniortouren, berättade Nicklaus.
– Det är förmodligen en hemlighet,” kontrade Faldo.

Tråkigt att titta på utan Mickelson

Woods har faktiskt hintat om att spela med seniorerna vid ett par tillfällen. I december förra året vid PNC-mästerskapet fick han frågan om att använda en golfbil och sa: ”På PGA-touren, nej. På de sanktionerade evenemangen där det är tillåtet, ja”.
Frågan är hur roligt det skulle vara att se Tiger Woods på seniortouren utan sin ärkerival Phil Mickelson? De två motståndarna förkroppsligade sportens storhet i 25 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights