NyheterTävlingar

Scheffler överlägsen i The Players Championship

De som sökte spänning och drama den sista dagen av The Players Championship på TPC Sawgrass blev besvikna. Men de som gillar att se världens just nu bästa golfare ta sig runt en erkänt tuff golfbana med full kontroll och till slut vara helt överlägsen alla andra spelare, ja de fick verkligen valuta för sina pengar.

Scottie Scheffler gick ut den sista dagen av The Players Championship i ledning med två slag. Även om ha tidigt tappade ett slag efter en bogey på trean, förlorade amerikanen inte fattningen. Tvärtom, han fann sig snabbt och några hål senare kopplade han på turbon och gjorde fem birdies i rad och de jagande konkurrenterna kunde bara se hur avståndet till Scheffler återigen växte.

Detta trots att det kom attacker från flera spelare ute på banan. Hideki Matsuyama gjorde sex birdies på åtta hål, Max Homa gjorde birdie, eagle, birdie på hål 10-12, Viktor Hovland gjorde fyra birdies på fem hål i mitten av varvet och Tyrell Hatton avslutade med fem birdies i rad för att ta ledningen i klubbhuset.

Scheffler tog saken i egna händer på golfbanan

Men Scheffler var lugnet själv på banan. När han hamnade i prekärt läge på det åttonde hålet, såg det ut som att han skulle tappa slag till konkurrenterna. Men istället satte Scheffler sin chip för birdie och när han sedan gjorde fyra raka birdies på de efterföljande hålen, var saken klar.

– Jag ville ha en stor så ledning som möjligt inför 17 och 18, sa Scheffler, fullt medveten om att det kan hända mycket på TPC Sawgrass sista två hål.
Men efter att ha träffat greenen på det 17:e kunde han andas ut och sedan njuta av promenaden på det sista hålets fairway upp mot klubbhuset och ta emot publikens jubel.

Förutom prischecken på 4,5 miljoner dollar innebär vinsten att Scheffler återigen tar över första platsen på världsrankingen. Det här var Schefflers femte seger på PGA-touren det senaste året. Det är imponerade siffror i sig. Ännu mer imponerande är att han har vunnit på fem helt olika typer av golfbanor.

Snart är det dags för årets för major, The Masters. En tävling som Scottie Scheffler älskar. Han kommer vara den som alla vill besegra på Augusta National i april. Frågan är om någon kommer att lyckas.

Se höjdpunkterna från finaldagen här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights