NyheterTävlingar

Anna Nordqvist blir en av Suzann Pettersens vicekaptener

Vilka blir Suzann Pettersens vicekaptener? Europas Solheim Cup-kapten Suzann Pettersen utnämnde idag Anna Nordqvist, Dame Laura Davies och Caroline Martens till sina tre vicekaptener i Solheim Cup, som kommer att spelas på Finca Cortesín i Andalusien nästa september.

Suzann Pettersens vicekaptener

Trion har valts ut att arbeta tillsammans med Pettersen och kommer var och en att tillföra olika kunskaper och erfarenheter inför matchen mot USA där Europa jagar sin tredje raka seger.

– Det var den största äran i min karriär att bli utsedd till Solheim Cup-kapten och jag är stolt över att nu kunna utse mina tre vicekaptener, säger Suzann Pettersen.

– Jag är spänd på vad Caroline, Anna och Laura kan tillföra Team Europe när vi ska försöka försvara pokalen på spansk mark i Costa del Sol. Med dem vid min sida kan jag inte begära något bättre team och jag är säker på att de kommer att vara en fantastisk tillgång för vårt lag.

Anna-Nordqvist
En av Suzann Pettersens vicekaptener är svenskan Anna Nordqvist

Suzann Pettersens vicekaptener blir tre. Den trefaldige majorvinnaren Anna Nordqvist har spelat i de senaste sju upplagorna av Solheim Cup från 2009 till 2021, varit på den vinnande sidan fyra gånger och har spelat ihop 15,5 poäng för Europa. Laura Davies har ännu större erfarenhet: Davies har varit med hela 12 gånger, hon har även varit vicekapten två gånger tidigare: 2019 och 2021.

Slutligen har Pettersen valt Caroline Martens att vara en del av teamet. Martens spelade på Ladies European Tour i åtta säsonger.

Tillsammans med vännen Caroline Martens

– Att få dela den här upplevelsen med min livslånga vän Caroline kommer att vara något väldigt speciellt. Hon gör det lilla extra för sina vänner och familj, och jag ser fram emot att ha henne tillsammans med mig och mina andra vicekaptener.

 Laura-Davies
Laura Davies blir en av Suzann Pettersens vicekaptener

– Laura är en golflegend. Hennes passion och kunskap för damgolf och speciellt Solheim Cup är helt otrolig. Jag älskade att arbeta med henne förra året och jag är glad över att ha henne i teamet igen.

– Jag har haft turen att dela många minnen tillsammans med Anna under hela min karriär. Efter att ha representerat Europa vid sju tillfällen är Anna en person som känner till det hårda arbete som vi har framför oss, säger kapten Suzann Pettersen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights