NyheterTävlingar

Maja Stark överlägsen i Nordirland

Maja Stark var överlägsen i Nordirland och slog till med en fantastisk slutrunda av ISPS Handa World Invitational på nordirländska Galgorm Castle GC. 22-åringen låg två slag efter ledande Amanda Doherty inför den sista dagen, men då gjorde Stark hela 10 birdies och seglade förbi Doherty och alla andra spelare och vann till slut med fem slag. Svenskan gick runt den sista rundan på 63 slag och slutade totalt 20 under par och tog därmed sin femte seger på Ladies European Tour och sin första på LPGA-touren.

Maja Stark överlägsen i Nordirland

– Jag tror inte att det riktigt har sjunkit in än, sa Maja Stark efteråt.

– Jag var så nervös. Hela dagen påminde jag mig själv om att vara lugn och bara ta ett slag i taget, men det har varit lättare sagt än gjort.

– Jag försökte att inte titta på leaderboarden. Jag brukar göra det, men nu tänkte jag att det inte kommer skulle hjälpa mig. Sedan fick jag en skymt av en på det 13:e hålet och såg att jag ledde, men det var fortfarande ganska jämnt i toppen, och då försökte jag att inte titta på några fler. Men sen när jag gick upp på den 17:e greenen såg jag att jag ledde med fem slag, då kunde jag slappna av lite.

Saken är klar! Maja Stark firar sin femte seger på LET och sin första på LPGA. Foto: Tristan Jones / LET

Segern innebär att Stark får en vinnarkategori på LPGA-touren vilket gör att hon slipper kvala in.

– Det betyder så mycket för mig och det var det jag kom hit för. Jag ville så gärna ha den vinnarkategorin och undvika kval. Det är så skönt att jag slipper det nu, sa en lycklig vinnare.

Maja Stark dominerade

– Jag har drömt länge om att få spela på LPGA-touren. Det är riktigt skönt att bara hoppa över den jobbiga kvaldelen och gå direkt till det roliga.

Amerikanskan Allisen Corpuz kom tvåa på 15 under par, fem slag efter Stark. Georgia Hall från England kom trea och fjärdeplatsen delades av Emily Kristine Pedersen från Danmark, Peiyun Chien från Taipei och Linn Grant.

I Race to Costa del Sol 2022 betyder Starks vinst att hon nu utökar sin ledning. Grant är fortfarande tvåa och Johanna Gustavsson trea.

Klicka här för att komma till slutresultatet från ISPS Handa World Invitational

Här kan ni se segerintervjun: ”Förr ville jag vara Tiger Woods, men nu vill jag bara vara Maja Stark!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights